Сватбено заснемане с две камери

Сватбеният ден често минава с бясна скорост. Навсякъде има толкова много събития, които да бъдат следени, че чак това изглежда невъзможна задача. Но видео операторите на сватби са свикнали да се справят с такива „пречки“. Осъществяването на хубав сватбен филм е свързан с изпълнението на много детайли. Като минете от техническата база и стигнете до-обработката на дизайна като последни щрихи. И за да изглежда след това филма завършен и перфектен, то след края на празника. Трябва да сте се „запасили“ по време на тържеството с изобилстващо количество материал. Голямото количество заснет материал се превръща в помощ за по-нататъшната работа по получените фрагменти от вашето тържество.

За много младоженци съществува следния въпрос: ще има ли достатъчно материал от една камера за сватбения филм? Или се налага да се пристъпи към един по-широк подход със сватбено заснемане?

Заснемането с няколко камери, макар че не се практикува често, успя да спечели доверието и да наложи своята полезност. Въпреки краткия период на внедряване към сватбения антураж. Двойното заснемане започва да изглежда правилното решение – няколко специалисти, коректно разпределяне на задачите по между си и най-добрият начин за определяне на положение и позициониране.

Започва да се налага мисленето, че двукамерното заснемане е варианта, който всички организатори биха препоръчвали винаги. Ако не съществуваха и няколко факти, които противоречат на неговата полезност и функционалност. Въпреки цялостните възможности, които се предоставят при заснемането с две камери, такава свобода може да доведе до обратен ефект и да развали съдържанието на филма.

При двукамерното заснемане винаги трябва да се следват някои норми, да не се пренасища лента с излишни подробности! Разбира се запазването на голямо количество материал е една много удобна практика, която понякога спасява от всякакви неприятности и провали. И все пак, кадрите трябва да се използват разумно и да не се вмъква всичко в сценария на филма на принципа „не мога да премахна толкова добри кадри“.

Две камери се взимат, не за да утежняват кадрите Ви, а за създаване на множество версии на един или друг важен момент. Празникът е изпълнен с толкова незабравими мигове, че понякога е трудно за сам оператор да проследи и запечата всички тях сам.

Опитът показва, че младоженците гледат да си спестяват и икономисват от асистенти, помощници на оператора или втори оператор. От друга страна, закупувайки набор от услуги, които често включват фотографа, сюжетни клипчета или най-добри моменти, то на влюбената двойка със сигурност ще се предложи и ще получи една добра отстъпка. Не мислете двойното заснемане като излишно утежняване на бюджета Ви или нещо, което да попречи на гостите по време на тържеството Ви. Приемете го като един от начините за подобряване и разнообразяване на Вашия сватбен филм. Улавяйки различни моменти, които след това само да обогатят и наситят съдържанието му с незабравими и ценни спомени.

Обратно