Общи съвети по време на снимки

Усмихвайте се!

Импровизирайте и се чувствайте свободно. Старайте се да се покажете естествени и непринудени.

В течения на деня се опитайте да не се цапате.

Когато се целувате се старайте да затваряте очи – на снимките такива целувки изглеждат по-романтично, нежно и любовно. Старайте се максимално да се освободите в този ден от организацията на сватбата. Разчитайте на кумове, родители или приятели. Днес е вашия ден! И това е само вашето време за фотосесия! Важна е всяка минута да се използва за създаването на красиви и интересни кадри. Ако сватбеният фотограф работи с видео оператор, то ще ви трябва още малко допълнително време към фотосесията, за да може да направите кадри, които са подходящи и за видео. Трябва да помните за реквизита, който сте искали да ползвате, за да се получат разнообразни снимки. Хубаво е да го сложите по-рано в отделна чанта в багажника на колата, на която ще отидете за бракосъчетанието, за да не се окаже, че в цялата суматоха сте оставили реквизита вкъщи.

Не се страхувайте да предлагате свои идеи по време на сватбената фотосесия. Ако отдавна сте мечтали да се сдобиете с този фотограф/оператор, то не се притеснявайте да му предлагате да изпълните някой ваш чудесен замисъл.
В навечерието на празника си легнете рано. Вие трябва да изглеждате отпочинали и свежи, защото трябва да минете през един дълъг и интересен ден.

Съвети към младоженката:

Не икономисвайте в този неповторим ден от грим и прическа. Съветваме ви да се възползвате от професионалисти. Гримът и прическата трябва да издържат до късно вечерта в безупречно състояние. Откажете се от блестящ грим. Той е несъвместим със снимките. Това се отнася и за лака за коса. На фотографиите, такива блестящи ще се показват като точки, които биха могли да напомнят пърхот, който се е разсипал по раменете и косата. Чантата на булката. Задължително вземете със себе си сухи кърпички, матова пудра за отстраняване на блясъка на кожата, който ще се появи в течение на деня.

Всички козметични процедури е по-добре да бъдат направени няколко дни преди сватбата, не в навечерието. Задължително ползвайте проверени средства, за да избегнете раздразнения и алергии. Консултирайте се с козметици и/или лекари специалисти, които също могат да бъдат от полза със съвет за подготовката, ако имате някакви кожни проблеми.

Внимателно премислете сватбените обувки. Ако обичате чехли с високи токчета, ще е добре да вземете със себе си на разходката за снимки някакви други обувки с по-ниско или с никакво токче за повече удобство.

Ако ви или младоженецът носите очила, то ви съветваме за сватбените фото и видео сесии да изберете тънки стъкла без каквито и да било допълнителни покрития, за да няма отблясъци/затъмнения. Ако носите очила с дебели стъкла, то се опитайте да се «откажете» от тях по време на снимки. Най-добре ще е ако можете да ги замените с контактни лещи. Колкото и да са красиви очилата ви с дебели стъкла, те малко или много внасят промяна в чертите на лицето ви.

Съвети към младоженеца:

Дрехи, обувки, аксесоари – избирайте ги заедно с младоженката, за да може костюмът и ризата да се съчетават с цвета на роклята. И на фотосесията ще изглеждате хармонично и елегантно. Ако сватбеният ден се очертава да е горещ, вземете със себе си допълнителна риза: преди ресторанта може да се преоблечете и да се чувствате комфортно цялата вечер. Ако сватбата се очертава да е в зимно време, сериозно се замислете за потник, жилетка или тънък пуловер.
Оставете джобовете на сакото и панталона ви да бъдат свободни, не ги пълнете с обемни предмети. Изглежда некрасиво на сватбеното заснемане. Всичко необходимо можете да дадете на кума или да сложите в чантата на младоженката – портмоне, мобилен, цигари и прочее.
Доста от мъже мислят, че маникюрът е само за жени и че за мъжете той не е нужен. Но не забравяйте, че ръцете на младоженеца се явяват «главен герой» на много фотографии (при подпис, слагане на пръстени и т.н.). Нека сватбените фотографии ви доставят удоволствие, а не чувство на неловкост и неудобство от това, че не е било помислено за сватбения ви маникюр. Също така не е маловажно и да помислите за оформяне на косата. Не забравяйте – това е важен ден.

И разбира се, не забравяйте за младоженката. В сватбената рокля и на високи токчета, ръце заети с букет, чанта и рокля, на нея не винаги ще и бъде удобно да се придвижва без проблем. Постарайте се да бъдете максимално внимателен, отваряйте врати, подавайте ръка.

Обратно към блога