Съвети за младоженци.

Планирате Вашата сватба във всеки един детайл? Ако искате Вашите снимки да отразяват това, не пропускайте тези съвети за успешни снимки на двойката, защото именно малките детайли са тези, които правят всичко това възможно.

Подгответе няколко Ваши снимки.

Фотосесията на младоженците е момент, който е задължителен. Той традиционно се провежда с професионален фотограф, с което пък със сигурност не искам да кажа, че няма да се налага Вие да правите нищо.

Ако искате да направите някои оригинални снимки, то трябва да уведомите фотографа затова Ви желание, да не си пестите труда и да донесете някои и други аксесоари. Като пример може да бъдат: цветна лента завързана за дърво, балон, който лети, столове, поставени в средата на една поляна или на пътя. Малко неща са достатъчни, за да се създаде ретро- или пък приказна атмосфера.

Ако някои от снимките по време на вашата фотосесия включват седнали хора на тревата, то не забравяйте да донесете одеяло, за да се избегнат грозни петна по роклята на булката или костюма на младоженеца.

Сесията определено трябва да се направи в така наречените „златни часове“, тези часове са около изгрев или залез. Топла, мека светлина, която да обгърне вашите снимки и да им придаде малко поезия и романтика.

Обърнете внимание на детайла.

Има неща, които само вие знаете, че са важни – като стара гривна, предавана от баба ви или масата в средата на дневната, направена от Вашите приятели. Не пропускайте възможността да направите тези кадри (ако може разбира се) само с помощта на естествена светлина.
Гирлянди, балони, покривки … Декорът е толкова важен за улавянето на всички моменти от сватбата, както самата й подготовка и нейното изпълнение. С него се предлага елегантен начин да се наблегне, проследи и подчертае времевата линия на вашата сватба в бъдещите Ви фото-албуми.

Направете си снимки в близък план на Вашите халки, поставени на възглавничка или някаква друга интересна „поставка“, като например пръстените, увити около клоните на роза, носена от детски ръчички.

Оставете върху масите апаратчета за еднократно ползване и така всички ще снимат докато се забавляват и след това ще ви оставят пълни със спомени, пречупени през техния поглед.
Предсватбени фото-моменти.

Подготовката на омъжващата се двойка е един от най-силните акценти на сватбата. Ще бъдете твърде заети с приготвянето Ви за събитието, че да успеете да направите собствените си снимки, с което пък разбира се, ще бъде зает Вашия фотограф. Ето няколко момента, които че не бива да бъдат пропуснати:
По време на грима – играта с отраженията в огледалото предлагат чудесни възможности за оригинални портрети.

Извадете всичките си аксесоари, от обувки до бижута. Това е възможност да им се направят снимки в близък план, но и да се снимат ценни моменти чрез улавяне на общуването в семейството или с приятели, които заемат важна част от живота на младоженците.
Майка Ви, която дърпа Вашия корсет в опит да Ви помогне при обличането, най-добрият Ви приятел, който коригира Вашата папионка; усмивки, нежни жестове … Трябва да се направи опит да се запечатат всички тези моменти, които изразяват емоцията от приготовлението за тази важна стъпка и то да се направи по начин, който да е неповторим и незабравим при разглеждането на фото албума.

Позиране по време на бракосъчетанието
В Деня с главно Д, вие сте звездите! Така че, се държат като такива:
Повдигнете главата си и не гледайте в краката си постоянно, особено когато се отправяте към олтара.
Застанете прави и поглеждайте в очите гостите и семействата си докато вървите в църквата, в ритуалната зала или на приема – уловете техните емоции и ги дарете с Вашето щастие от този ден, което изпълва сърцето Ви.

Изберете конфети или листенца вместо ориз на изхода на църквата, в противен случай със сигурност ще имате снимки с гости, които от страх, че ще им попадне зрънце ориз в окото не са посмели да отворят очи…

Разпръснете груповата снимка.

Вместо една голяма снимка, където хората са трудни за различаване, а и те като че ли се замразяват, може да изберете като вариант снимки в малки групи, например, всички приятели, всички шафери, само деца и т.н. Идеално би било да се състави списък на групичките, за да знае какво и кого да снима фотографа или пък да се назначи лице, което да обедини групи своевременно.

Обратно към блога